Trådlyft

PDO-Trådlyft - ansiktslyft utan kirurgi

Önskar du en uppstramning och ett lättare ansiktslyft, men inte är riktigt redo för ett kirurgiskt ingrepp? Kanske är då trådlyft den perfekta behandlingen för dig. Ett trådlyft ger ett mjukt och naturligt lyft. Det är dessutom ett minimalt invasivt ingrepp som lämnar dig utan ärr eller långa återhämtningstider.

Trådarna består av polydioxanone (PDO) och har länge använts inom kirurgin. Materialet är biologiskt nedbrytbart och försvinner helt och hållet under huden. På PH Clinic använder vi oss endast utav CE-märkta och välbeprövade PDO-trådar.

Hur går ett trådlyft till?

Behandlingen utförs i lokalbedövning, och biverkningarna är minimala förutom eventuell svullnad och blåmärken som avtar efter en vecka. Svullnaden är helt normal och utgör en del i processen. Den beror på en inflammation som framkallar en stimulering av kollagen och alla ämnen som bygger på för att få det önskade lyftet på sikt. Kunden kan återgå till sina normala dagliga aktiviteter direkt efteråt.

Vanliga användningsområden för trådlyft

 • Hamsterpåsar
 • Hängande ögonbryn
 • Slapp hud på halsen
 • Käklinje
 • Helt ansikte
 • Påsar under ögonen
 • Dekolletage

Fördelar med trådlyft

 • Säker behandling
 • Kort behandlingstid
 • Inga operations-ärr
 • Kort återhämtningstid 

Trådlyft passar både män och kvinnor. Äldre personer gör behandlingen i föryngrande syfte, medan yngre personer gör behandlingen för att bevara sin ungdomliga hud.

För lyftande effekt används trådar med hullingar och för utfyllande effekt används släta trådar. Trådarna stimulerar kollagenbildningen i huden och ger en ökad elasticitet och lyster i det behandlade området.

COG/BARB trådar

Detta är tjockare hullingförsedda PDO-trådar vilka används för att skapa ett kraftigare lyft.
Ömhet i området är vanligt och minskar successivt under veckorna efter behandlingen. Trådarna genererar en reaktion i vävnaden vilket bidrar till att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje PDO-tråd.

Direkt efter en behandling märks ett lyft, men kollagenet byggs upp 3-7 månader efter en behandling, med gradvis ökande effekt. Därefter håller effekten i cirka 1-1,5 år beroende på individens livsstil och typ av hud. Regelbundna ”touch ups” rekommenderas för att bibehålla den föryngrande effekten längre. Den första utförs lämpligast runt 8 månader efter den första behandlingen.

Släta Mono-trådar

Monotrådar är tunna och släta PDO-trådar som är användbara för att förbättra hudkvaliteten och öka elasticiteten.
Används med fördel i ansikte och hals.

Resultatet syns efter 2-3 månader. Varaktighet är upp till 1-1,5 år.

När skall man inte göra trådlyft?

- Gravida
- Cancer
- blodsjukdomar
- Epilepsi och diabetiker
- blodförtunnande medicin

Trådlyft rekommenderas normalt inte vid kraftigt åldrande med djupa rynkor och veck i ansiktet, med mycket överskottshud i ansiktet och på halsen. Likaså rekommenderas inte trådlyft när man har mycket underhudsfett. Trådarna lär helt enkelt inte orka bära tyngden. I sådana fall är kirurgi ett  alternativ att föredra.

Boka tid för PDO-trådlyft

Varje enskild behandling föregås av en inledande konsultation. Vi utformar ett behandlingsprogram efter patientens individuella förutsättningar och önskemål.

Boka tid