Radiesse

RADIESSE

Vad är Radiesse?

Radiesse är en medicinskt CE-godkänd (2004) och FDA-godkänd (2006) kollagenstimulerande filler. Radiesse har en lyftande förmåga och ger dig även en finare hy. Kollagen är den primära komponenten i huden och står för 70% av hudens vikt.

Med stigande ålder minskar hudens kollagen. Detta resulterar i volymförlust och medför till en slappare och rynkigare hud. Radiesse bidrar till en ökad kollagen- och elastinproduktion samt nybildning av blodkärl, vilket genererar till en fastare och mer föryngrad hud.

Vad innehåller Radiesse?

Radiesse innehåller CaHA-mikrosfärer, som finns i vattenhaltiga karboximetylcellulosa-bärare. Den är en av de mest kraftfulla och upplyftande kontureringsprodukterna för djup volymutfyllnad, vilket ger en speciell stimulanseffekt.

Radiesse har högsta elasticitet och viskositet jämfört med vanliga fillers med hyaluronsyra. Fördelen med Radiesse-fillerns höga elasticitet är att den är resistent mot kraftpåverkan, ex. från ansiktsmusklerna och gravitationen, vilket ger mycket stabila resultat. Den höga viskositeten innebär att fillern stannar på injektionsstället, vilket ger optimal formgivning. Radiesse är alltså helt perfekt för behandling av ansiktsområden med hög aktivitet i form av mimik, eller som kräver en mycket exakt korrigering. Se vidare information.

Vanliga användningsområden för Radiesse

Radiesse har två olika användningsområden. Ersättning av volymförlust eller uppbyggnad av hud i ansiktet. Radiesse är utmärkt för;

  • Uppbyggnad av volym i exempelvis kindben, haka och käklinjen.

Vid utspädning av Radiesse kan man även behandla hud som med åldern, har tappat sin spänst. Områden man kan behandla är exempelvis;

  • Händer, kinder, hals, dekolletage m.fl.

Efter en injektionsbehandling med Radiesse

Efter en behandling kan patienten komma att känna en viss ömhet, vara svullen och eventuellt ha blåmärken i behandlingsområdet. Det behandlande området kan också kännas lite bortdomnat initialt r/t till bedövningsmedlet, och huden kan se lite röd och irriterad ut. När Radiesse används för volymsubstitution, syns resultatet på en gång. Effekt på huden syns efter 2-3 månader. Resultatet är en mer föryngrad och fastare hud med en reducering av fina linjer och rynkor. Hållbarhet minst 1 år, beroende på dina biologiska förutsättningar. Därefter är rekommendationen att upprepa behandlingen en gång per år.

 

Boka tid för Radiesse

Varje enskild behandling föregås av en inledande konsultation. Vi utformar ett behandlingsprogram efter patientens individuella förutsättningar och önskemål.

Boka tid