Vampyrmetoden

PRP / Vampyrmetoden

PRP - AUTOLOG PLATELET RICH PLASMA

Regenlab är en teknik som bearbetar patientens blod, för att kunna använda blodplättarna, celler och proteiner för behandling inom olika medicinska områden som ortopedi, hudvård, sårvård och oftamologi.

Blodplättsrik blodplasma är ett helt naturligt ämne som stimulerar cellförnyelse, stärker befintliga celler och frigör tillväxtfaktorer. Detta ökar elasticiteten, styrka och lyster.

Fördelar med PRP

 • Minskad risk för infektioner.
 • Förbättring av mikro-vaskularisering.
 • Stimulering av stamceller.
 • Stimulering av fibroblast- och kollagentillväxt.
 • Accelererar läkningsprocessen efter sjukhusvistelse.
 • Frisättning av viktiga tillväxtfaktorer som påverkar reparation av vävnad.

Behandlingsområde

 • Håravfall, både manligt och kvinnligt samt alopecia.

Den trombocytrika plasman injiceras med små stick i hårbotten. Blodplättarna ger där ifrån sig tillväxthormoner som sätter igång blodcirkulation och celldelning. Denna metod fungerar även för att ge transplanterade hårsäckar den extra näring som de kan behöva för att börja producera hår. Det har visat sig ha gynnsam effekt på hårutväxt som förutom att det hämmar håravfall kan multiplicera antalet hår i befintliga hårsäckar och även återaktivera svaga hårsäckar så att de börjar producera hår.

 • Mörka ringar under ögonen

Området runt ögonen är särskilt ömtåligt och här kan det uppstå en blåaktig hudförändring på grund av mikrocirkulationsstörning. Vissa tillväxtfaktorer som finns i PRP stimulerar mikrocirkulationen runt ögat och hudtonen samt elasticiteten förbättras.

 • Ålderstecken i huden som rynkor, veck och minskad densitet.

Kroppen slutar producera elastin när man kommer in i puberteten. Det är då åldrandet börjar. Utan påfyllning av elastin, börjar kollagen förlora sin elasticitet och försvagas. Förlusten av fin hudton och elasticitet är den vanligaste visuella markören för denna åldringsprocess. Ansiktsuttryck börjar sätta sina spår i huden och efter en tid börjar rynkor att synas. PRP hjälper till att återställa harmoni, volym och proportioner i ansiktet. Du kan behandla: Nasolabiala veck, kinder, käkar, periorbitala områden, kråksparkar, överläpp, näsa och panna m.m.

 • Vitalisering av huden i ansiktet, dekolletage, hals eller händer med mesoterapi (trött hud, slapp hud, dålig hudton).

Det naturliga åldrandet i huden beror på en obalans mellan graden av förstörelse och förnyelse av vissa celltyper och komponenter såsom kollagen. Genom att främja processen för vävnadsregenerering, förbättrar mesoterapi injektioner med PRP hudens kvalitet och jämnar ut fina rynkor i ansiktet, på dekolletage, händer och hals.

 • Ärrbildning

En PRP-injektion är också mycket användbar för behandling av hudbristningar och akne-ärr eller hypertrofiska ärr. Genom att injicera PRP i huden så startar man en läkningsprocess samt en ökning av mikrocirkulationen. Ärr återfår en normal ton och huden jämnas ut

Att tänka på inför en behandling

Anti-inflammatoriska läkemedel blockerar trombocytaktivitet, sådan behandling bör avbrytas minst 7 dagar före PRP-behandlingen och kan återupptas efter en vecka.

Hur går en PRP-behandling till?

En PRP behandling utförs alltid av legitimerade läkare eller sjuksköterskor som har rätt att injicera och dra blod.

Inför en behandling så går man först igenom en hälsodeklaration då man tar reda på patientens hälsa och om den kan skapa några risker under eller efter behandlingen. Man talar även om patientens mål med behandlingen och läkaren/sjuksköterskan avgör hur många behandlingar som krävs beroende på patientens “tillstånd”.

Själva behandlingen inleds med att läkaren eller sjuksköterskan drar blod från patientens arm. Blodet förvaras i ett speciellt rör som placeras i en blodcentrifug, där blodplättsrik blodplasma separeras från övrigt blod. Blodplasman är en ljus vätska som man sedan injicerar i utvalt område (huvud – håravfall, ansikte – rynkor).

Vid behandling av håravfall, kan patienten uppleva viss irritation och vara extra känslig i hårbotten direkt efter behandlingen och det brukar gå över inom några timmar. Efter behandlingen bör patienten inte träna och eller duscha på 24 timmar.

När ses effekt?

Behandling av håravfall kräver cirka 3-5 behandlingar, med 1 månads mellanrum, för att uppnå maximalt resultat.

Rekonstruktion av vävnad börjar vid 48 timmar efter den första behandlingen. Vid behandling av huden, är de första effekterna av behandlingen ofta synliga redan efter 2 veckor. Tydligt förbättrad spänning i huden, elasticitet, ombyggnad av kollagenfibrer samt fyllning av små rynkor erhålls efter tre behandlingar.

Behandlingens effekt kan påverkas av t.ex. ålder (ju yngre man är desto snabbare effekt) eller levnadsvanor (rökning, alkoholöverkonsumtion).

Biverkningar

Eftersom alla komponenter i den erhållna PRP kännetecknas av autologisk ursprung, är risken för lokala immunreaktioner, intolerans samt allergi utesluten.

När skall man inte behandlas med PRP?

 • Blodsjukdom, instabil diabetes
 • Cancer
 • Graviditet och amning
 • Intagning av blodförtunnande läkemedel

Boka tid för PRP

Varje enskild behandling föregås av en inledande konsultation. Vi utformar ett behandlingsprogram efter patientens individuella förutsättningar och önskemål.

Boka tid