PDO-behandling

Ultra V PDO-behandling med Ultracol 200 (poly-p-dioxanone ), är en CE-märkt, patenterad och unik injektionsbehandling som möjliggör kraftfull kollagenstimulering, huduppstramning, hudföryngring & förbättrad hudstruktur.  En säker behandling med enbart ett fåtal nålstick och minimal återhämtning.

Produkten som injiceras, PDO,  är ett beprövat material som använts inom medicinska sammanhang och kirurgi i decennier. Därmed finns vetenskapliga studier samt långvarig uppföljningstid på PDO som material inom både medicinska och estetiska sammanhang. Utifrån dessa erfarenheter och studier kan främmande kroppsreaktioner, allergier och ogynnsamma effekter nästan helt uteslutas. Materialet är fullständigt biologiskt nedbrytbart.

Syfte med behandlingen?

En PDO-injektion syftar till att stimulera hudens egen kollagenaktivitet för att återskapa spänst, elasticitet och en fastare hud. På så sätt kan en uppstramande effekt uppnås. Effekten av PDO-injektionsbehandling har således ett helt annat syfte än en hyaluronsyrebehandling (“fillers”) som i regel används för att skapa volym snarare än stimulering av hudens bindväv.

Behandlingsindikation

 • återskapa spänst
 •  elasticitet
 • fastare hud
 • huduppstramning
 • hudföryngring

Vanliga behandlingsområden med PDO-behandling?

Vanliga behandlingsområden med en PDO-injektion inkluderar mellan och nedre delen av ansiktet vilket innebär kinder, nasolabialveck, käklinje och marinoettlinje. Är även en mycket effektiv injektionsbehandling av känsliga områden som under ögonen (vid mörka ringar och insjunkenhet) där behandlingen inte drar till sig vätska som andra metoder kan göra. Metoden kan även användas på hals, handryggar och för att uppnå huduppstramning och förbättrad hudstruktur på kroppen (metoden behandlar inte fettvolym).

Fördelar med PDO-behandling?

 • Säker behandling 
 • Välbeprövat material 
 • Patenterad behandling 
 • Unik behandling 
 • Möjliggör kollagenstimulering, huduppstramning och hudföryngring på en rad olika områden 
 • Minimal återhämtningstid 

Hur många behandlingar krävs?

Inför en eventuell behandling rekommenderas alltid en konsultation för en individuell behandlingsplan. Behandlingen kan göras som en kur med ett särskilt intervall emellan (i regel ca 8v) eller som en engångsbehandling. Behandlingen kan även kombineras med andra metoder såsom, ex injektioner, behandling av kärl eller pigment, peelingar etc.

Effekten kommer successivt efter genomförd behandling. Maximal effekt väntas efter 6-8 veckor. Behandlingen kan genomföras i kur eller som enskild behandling, beroende på utgångsläge samt på förväntat resultat.

Vem passar att göra en PDO-behandling?

Ultra V PDO-injektion passar både kvinnor och män, yngre och äldre. Yngre kan göra behandlingen för att förebygga samt bibehålla en ungdomlig hud och äldre för att få ett mer ungdomligt utseende. Metoden är även lämplig för en person som önskar minimalt antal stick eller är smärtkänslig då konvalescensen efter är mycket lindrig.

Att tänka på?

Precis som vid alla injektionsbehandlingar finns risk för blåmärken och svullnad. De närmsta dagarna efter genomförd behandling bör bastubad, intensiv träning och ansiktsmassage undvikas. I övrigt kan du återgå till vardagliga aktiviteter. Inför din behandling behöver du inte förbereda dig eller tänka på något särskilt. Behandlingen tar cirka 30 minuter. Produkten innehåller lokalbedövning. Om önskas finns det också möjlighet att få  applicering av lokalbedövning i form av kräm. Detta går din behandlare igenom i samband med konsultation.

Boka tid för PDO-behandling

Varje enskild behandling föregås av en inledande konsultation. Vi utformar ett behandlingsprogram efter patientens individuella förutsättningar och önskemål.

Boka tid