Microdermabrasion

MICRODERMABRASION

Microdermabrasion eller med annat namn kallat, "diamantslipning" är en enkel och effektiv form av hudslipning av det förtjockade hudlagret med döda hudceller som ger en grå och trött hudton. Huden blir sammetslen och får en mycket fin lyster.

Behandlingen ger omedelbara resultat, vilken har blivit oerhört populär i USA på senare år. Microdermabrasion kan utföras på de flesta hudtyper, inklusive mörkhyade utan risker.

Behandlingen går ut på att huden sugs in i ett munstycke, samtidigt som aluminiumkristaller blåses ut i en reglerbar styrka på huden så att den slipas milt. Behandlingen bidrar till att ta bort döda hudceller och stimulerar produktionen av nya hudceller och kollagen. Proceduren är enkel och effektiv och ligger i framkant när det gäller att behandla kosmetiska hudproblem.

Behandlingsområden

• Fina rynkor i ansikte, hals och dekolletage
• Solskadad hud
• Uppfräschning av trött och livlös hud
• Vissa typer av akne-ärr
• Stora porer och grov hud

Microdermabrasion kan med fördel kombineras med närande syror och vitaminer som din behandlare väljer ut efter ditt behov. Kombinationen förstärker resultatet ytterligare eftersom syrorna jobbar på djupet i huden samtidigt som huden stimuleras, ger ökad lyster och jämnare hudyta tack vare kristallerna.

Hur många behandlingar krävs?

Detta beror helt på hur stora problemen är och vilka resultat man vill uppnå. Generellt krävs minst 4 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum för att se bästa resultat, men givetvis kan man fortsätta så länge man uppnår förbättringar.

Det är utomordentligt viktigt att huden inte utsätts för sol eller solarium under behandlingstiden.

Boka tid för Microdermabrasion

Varje enskild behandling föregås av en inledande konsultation. Vi utformar ett behandlingsprogram efter patientens individuella förutsättningar och önskemål.

Boka tid