FILLERS

Fillers mot åldrande
När vi åldras förlorar huden underhudsfett, kollagen samt andra viktiga egenskaper såsom hyaluronsyra, som ger ansiktet dess form och struktur. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns i huden och den har en unik förmåga att binda vatten.  Från födseln har vi rikligt med hyaluronsyra i kroppen, vilket sedan minskas successivt med åren.

Med tiden börjar det uppstå små fina linjer, rynkor och veck som bidrar till att vi ser äldre ut. Påsar och mörka ringar under ögonen är vanligt förekommande ålderstecken. Även hals, dekolletage och händer åldras och blir rynkiga. Eftersom hyaluronsyrans uppgift bl.a. är att återfukta huden, blir huden därför mer rynkig och ansiktet förlorar volym när den försvinner.

För att motarbeta dessa ålderstecken kan fillers med hyaluronsyra, injiceras på kvinnor såväl som män och på så sätt dämpa åldrandet av huden.

Fillers kan även förbättra och förändra dina ansiktsdrag
Det är också vanligt att använda hyaluronsyrafillers i områden som saknar volym, dvs. om man har naturligt tunna läppar eller önskar sig mer framträdande ansiktsdrag, t.ex. mer definierad haka, kindben eller käke. Det är även möjligt att åtgärda asymmetri i ansiktet, t.ex. jämna ut en krökt eller ojämn näsa etc. 

Vanliga behandlingsområden för fillers

  • Återskapa volym och definiera kindben för att uppnå ett mer ungdomligt utseende
  • Korrigera ojämn näsrygg eller sned näsa
  • Behandla mörka svackor under ögonen (tear trough)
  • Förstärka form och kontur på haka och hakspets (feminisering eller maskulinisering)
  • Förstora käke, käkben och förstärka käklinje
  • Förstärka käklinje för att reducera synliga tecken på åldrande hos både kvinnor och män.
  • Släta ut rynkor och veck runt mun och näsa
  • Definiera läppkontur eller öka volym i läpparna
  • Acneärr, öronsnibbar och fördjupningar i huden
  • Mjuka upp och ta bort rynkor och linjer i pannan samt runt ögonen

Efter en injektionsbehandling med fillers
Effekten av en filler ses omedelbart. Efter en behandling kan patienten komma att känna en viss ömhet, vara svullen och eventuellt ha blåmärken i behandlingsområdet. Det behandlande området kan också kännas lite bortdomnat initialt r/t till bedövningsmedlet, och huden kan se lite röd och irriterad ut. Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av icke-permanenta fillers precis som namnet antyder, inte är permanenta. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka inom 3-18 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagts, samt patientens egen förmåga att bryta ned preparatet. Efter en första-gångs-injicering i läpparna t.ex, kan patienten med fördel återkomma efter ca tre månader för en liten ”touch-up”. För att på så sätt förlänga behandlingsresultatet.

PH Clinic erbjuder en rad olika fillers, alla skräddarsydda för sitt specifika behandlingsområde. Det inhandlas endast produkter från leverantörer som är säkra, beprövade och välkända över hela världen. Vi erbjuder fillers som är av icke-animaliskt producerad hyaluronsyra, vilket betyder att hyaluronsyran inte utvinns från djur och att de är CE-märkta, eller FDA-godkända kvalitetsprodukter. Vi tillhandahåller också licenspreparatet hyaluronidase, "Hyalase" som löser upp fillers bestående utav hyaluronsyra.

Konsultation för fillers
Under konsultationen får du grundlig information om fillers. Vi går även igenom din tidigare och nuvarande sjukdomshistoria inklusive mediciner och tillskott, samt undersöker ditt önskade behandlingsområde. Utifrån läkarens/sjuksköterskans bedömning får du veta om fillers är en lämplig behandlingsmetod för dig samt vilket resultat du i så fall kan förvänta dig. Under besöket gör vi upp en behandlings- och uppföljningsplan och du får veta det praktiska förfarandet samt den totala kostnaden. Du får även information om lokalbedövning och vad man ska tänka på före och efter en behandling.

Varmt välkommen till oss på PH Clinic!

Konturerande fillers har här bidragit till ett diskret återskapande av volym. Ett tillskott av botulinumtoxiner för att reducera linjer resulterade i ett tilltalande softlift utan kniv.

Konturerande fillers har här bidragit till ett diskret återskapande av volym. Ett tillskott av botulinumtoxiner för att reducera linjer resulterade i ett tilltalande softlift utan kniv.